top of page

Willeke Brouwers

Willeke Brouwers

Ashtanga Yoga heeft mij laten zien dat er heel veel mogelijk is als je kijkt naar wat je kan, en niet zo zeer naar wat je niet kan. B.K.S. Iyengar zei: ken je capaciteiten en verbeter ze. Yoga is voor iedereen uniek en kan iedereen bieden wat hij/zij nodig heeft passend bij zijn/haar capaciteiten. Ik ben van nature een vrolijk en sportief persoon en dankzij yoga leef ik bewuster en ga ik bewuster om met mijn lichaam. Yoga is een levensstijl en in een wereld als de hedendaagse, die veel vraagt en vol afleiding zit van de kern van het bestaan, kan yoga je helpen door het opruimen en weerbaar maken van je mentale staat en je gezonder en sterker maken. 

 

Bij Ashtanga Yoga is het einde van iedere asana (houding) het begin van de volgende asana. Je werkt met je lichaam, met je adem, je concentratie en je geest. Als je de concentratie verliest, merk je dat in je houding en andersom. Je traint al deze aspecten en dit draag je ook mee in het dagelijks leven. Het leven om je heen zal niet snel veranderen, maar wel hoe je ernaar kijkt. 

Ik had nooit gedacht dat de yoga, die begon met een uurtje per week, mij zo veel zou brengen. Maar dat is het bijzondere eraan. Elk stapje, hoe klein ook, is een stap vooruit en evenveel reden om gelukkig te zijn. Yoga kun je doen op elke leeftijd, met elke staat van gezondheid. Het komt vanuit het hart. Yoga beoefen je vanuit je intentie en vanuit zachtheid naar jezelf en dit probeer ik ook uit te dragen in mijn lessen.

 

Als tegenhanger van de intensieve Ashtanga Yoga heb ik mij ook verdiept in Yoga Nidra. Een prachtige vorm van yoga waarin rust, verjonging en opnieuw verbinden met jezelf centraal staan. Deze prachtige Yoga Nidra waarin je eigenlijk niets hoeft te doen, heeft heel veel te geven.

 

Certificeringen: Ashtanga Yoga docent, Yoga Nidra docent, Yacep Yoga Alliance

Omdat ik nooit bent uitgeleerd, blijf ik frequent bijscholingen en cursussen volgen.

 

Elke vrijdagochtend kun je bij Yoga Zarah genieten van een Ashtanga yoga LED class. -Ashtanga yoga- is een energieke vorm van yoga die zorgt voor focus doormiddel van ademhaling en een vaste reeks houdingen. Balans, lichtheid en algehele gezondheid staan tijdens de lessen centraal. Maak kennis met deze vorm van yoga. 

 

-Yoga nidra- wordt in het Nederlands gegeven 1x per 4 weken op vrijdagavond van 19:30-20:30.


Every Friday morning you can enjoy an Ashtanga yoga LED class at Yoga Zarah. Ashtanga yoga is an energetic form of yoga that provides focus through breathing and a fixed series of postures. Balance, lightness and overall wellbeing are the main focus during the lessons. Get to know this form of yoga. 

 

Ik kijk er naar uit om je te verwelkomen in mijn lessen!

 

Groetjes,

Willeke

"Ken je capaciteiten en verbeter ze."

bottom of page