top of page

Welkom Bianca! Onze nieuwe Yin yoga docent♥

Bijgewerkt op: 26 dec. 2022✨Mijn naam is Bianca Marco en mijn hele leven bezig met vitaliteit en gezondheid.

Ik werk al 39 jaar in de gezondheidszorg maar er miste altijd iets. Er is weinig bewustzijn voor de holistische benadering en de balans tussen lichaam en geest. Ook onze omgeving en voeding spelen een belangrijke rol in hoe we ons voelen. Dichterbij de natuur staan en leven met de seizoenen vind ik hierbij essentieel.

In de loop der jaren had ik al met verschillende soorten yoga kennisgemaakt, maar werd nooit echt gegrepen.

Ik heb altijd heel veel gesport en kreeg de laatste jaren veel last van spieren, pezen en mijn gewrichten (dit laatste was door reuma).

Toen ik 3 jaar geleden bij Nancy begon, viel het kwartje. Nancy leerde me de zachtheid toe te laten en de rust in mijzelf terug te vinden. Kortom ik vond mijn balans.

Door dagelijks oefeningen te gaan doen zijn mijn klachten nagenoeg verdwenen en wil ik niet meer zonder yoga. Het is helend en verjongend! Iets wat mijn moeder (een yogini van het eerste uur) me een leven lang heeft proberen uit te leggen snap ik nu door het te gaan doen en te ervaren onder begeleiding van Nancy.

Het evenwicht vinden tussen Yin en Yang, licht en donker, water en vuur, is in de huidige wereld een dagelijkse uitdaging. Zeker wanneer je intensief sport is de combinatie met Yin yoga geweldig. Uiteraard wilde ik meer weten en leren en heb ik de docenten opleiding Yin yoga gevolgd.

Bianca, wat wit betekent lijkt een tegenstelling met mijn grote liefde voor kleur. Echter wit is het licht waarin alle kleuren samen komen. Volgens Goethe had het ontstaan van kleuren alles te maken met de ontmoeting van donker en licht, dus ook weer Yin en Yang.

Onze omgeving, voeding en chakra’s hebben kleur. Kleuren doen iets voor je humeur, je houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door kleur. Kleur is energie, is helend en brengt plezier en beweging in je dag.

Op deze wijze probeer ik mijn steentje bij te dragen aan het welzijn en de vitaliteit van anderen.

Of wel een kleurrijk en vitaal leven. Voel je grenzeloos grandioos en gebruik je lichaam waar het voor bedoelt is, bewegen✨

139 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page