top of page

The Beauty of Yoga

Yoga zorgt voor gewichtsverlies doordat je calorieën verbruikt en op lange termijn zul je merken dat door de bewustwording die je krijgt door de yoga en meditatie, je ook gezonder gaat eten. Daarnaast maakt het je lichaam mooier. De betere doorbloeding die ontstaat door de poses en de ademhaling zorgen voor het afbreken van de vetcellen, de cellulitis vermindert hierdoor en en het stimuleert de aanmaak van het  hyaluronzuur in je lichaam. Dit zorgt voor een verjongend effect op je hele gestel.
 

Yoga vermindert angstgevoelens en stress. Het verlaagt je stresshormoon cortisol en beïnvloed positief je gelukshormoon serotonine.

Dit kan ervoor zorgen dat je angstgevoelens en depressies verminderen, doordat je steeds meer in jouw kracht komt te staan, letterlijk en figuurlijk. Je gaat meer vertrouwen op jezelf.

 

voordelen-van-yoga-_edited.jpg

 Yoga zorgt ook voor een gezonder lichaam en een betere nachtrust. Je yoga ademhaling,  pranyama , kalmeert je zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je minder spanningen hebt waardoor je beter kunt slapen. Ook helpt deze ademhaling  je longen en hart gezond te houden. Daarnaast verbetert yoga je levenskwaliteit en kan het je humeur positief beïnvloeden. Dit verlaagt weer je bloeddruk, verbetert je spijsvertering en verhoogt je weerstand. Niet alleen je hart maakt een sprongetje van blijdschap, je hart komt tot rust, en een te hoog cholesterol kan dalen.

 

 Yoga zorgt voor een sterker lichaam. Je gebruikt al je spieren en activeert je core en zorgt voor een soepel en lenig lichaam. Je spieren verlengen en je gewrichten worden minder stijf. Je wordt flexibeler, krachtiger en komt meer in balans. Je lichaamshouding verbeterd en hierdoor krijg je weer minder nek- en rugklachten. Yoga zorgt voor pijnverlichting door het rekken en strekken. Door de opbouw van de spierkracht en de betere doorbloeding neemt ook de kans op chronische ontstekingen af.

 

 Yoga en meditatie brengt rust, stilte, vrede en geluk in jezelf , je leert loslaten en meer genieten van het moment.

Voordat we beginnen met een yogales nemen we een paar minuten de tijd om te mediteren en helemaal tot ons zelf te komen door lekker rustig te zitten en bewust te ademen. Het maakt ons stressvolle en vaak overbelaste leven kalmer en productiever.

 

 Meditatie opent de weg naar onze creativiteit en verbetert je focus. Tijdens de oefeningen leer je om de focus op je ademhaling te brengen. Je komt uit je hoofd en meer in het moment. Dat helpt je ook om in het dagelijks leven toe te passen.

 Yoga wordt zo een manier van leven, je wordt bewuster van jezelf en steeds meer ontdek je waar jouw passie ligt en wat je nodig hebt om daar te komen. Yoga geeft je innerlijke rust, en deze rust zal een belangrijk en positief onderdeel van je leven worden. Je leert anders om te gaan met moeilijke situaties, je leert loslaten wat je niet meer nodig hebt en je wordt je meer bewust van jouw innerlijke kracht. Je geniet meer van het leven en de dingen die voor jou echt belangrijk zijn.

 

 "Yoga is een licht; eenmaal verlicht zal nooit dimmen. Hoe beter je oefent hoe feller de vlam." ― B.K.S. Iyengar 

bottom of page