top of page

Heidi Vink

Heidi Vink

-Kundalini yoga- is op mijn pad gekomen omdat ik zoekende was naar een andere manier van sporten en bewegen dan ik gewend was.

Van beroep ben ik onderwijzeres met een specialisatie in bewegingsonderwijs. Wat beweging/sport doet met het lichaam en de geest van kinderen en volwassenen vond ik altijd al fascinerend.

Ik merkte echter dat de verschillende sporten die ik zelf beoefende bijna altijd draaide om competitie, winnen, beter worden, tijd verbetering e.d.

Zelfs in de jarenlange balletlessen van vroeger zat altijd een competitie element.

Het heeft best een tijdje geduurd om te ontdekken dat ik daar helemaal niet gelukkig van werd en de zoektocht naar iets anders begon.

Mijn eerste Kundalini yogales (zo’n 8 jaar geleden) was een verademing. Krachtig en energiek maar ook rustgevend en helend. Mijn lichaam en geest raakte veel meer in balans.

Puur bezig zijn met je eigen beoefening, maar ook de kracht ervaren van een groep bv tijdens mantra’s en meditatie.

 

Van mijn Kundalini yogadocent heb ik de practice geleerd totdat ik zelfstanding ging lesgeven. Aangevuld met de yoga teachers training en anatomie kennis van de Sana You Yoga academie is dit de perfecte basis om mijn kennis met jullie te delen. Ik blijf mezelf ontwikkelen en inspireren met mindfulness en meditatie trainingen/retraites om steeds weer nieuwe inspiratie op te doen.

Kundalini Flow yoga is een vorm van yoga waarbij je jouw energie opwekt door dynamische oefeningen en ademhalingstechnieken te combineren.

Onze energie is altijd latent aanwezig, want ieder mens heeft een soort oerkracht (de Kundalini) die nooit verdwijnt. Vaak echter voelen wij hem niet zo en dat is jammer.

Je Kundalini is geworteld rondom je onderste chakra, en wordt van daaruit door oefeningen door je hele lichaam “gepompt “. Een waakvlam die, door de zuurstof via je krachtige ademhaling, aangewakkerd wordt tot een vuur.

We beginnen altijd met een opwarming en een openingsmantra, dan een krya (yoga set )en eindigen met een meditatie.

De yoga series zijn niet moeilijk, wel dynamisch en snel achter elkaar. Zo kom je, samen met je ademhaling in een soort energieke “flow”.

Perfect  te combineren met andere yoga vormen.

Kom zelf ervaren wat deze krachtige vorm van Flow yoga voor jou kan betekenen, en reserveer hier mijn les.

Tot snel,

Sat Nam

Heidi

 " Te midden van chaos en beweging, de rust en kalmte in jezelf behouden is een kado voor je leven. "

     

-Deepak Chopra-

bottom of page