Leven vanuit je eigen kracht

Yoga met een knipoog staat voor de luchtigheid in alles wat je doet, bent, wilt doen en wilt zijn.

♥    Op jouw manier    ♥

♥    Vrij en blij    

Yoga is jezelf rust gunnen en je hoofd leegmaken. Alles even laten voor wat het is en berusting vinden in het moment. Yoga is verbinden, de verbinding gaan voelen tussen je lichaam en geest, de verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Het is een prachtige aanvulling op je leven.

Door de ontspanning die ontstaat met bewuste ademhaling - pranyama en meditatie ga je meer inzicht krijgen in je eigen essentie, je leert leven vanuit je kern en je zult positiever en sterker in het leven gaan staan.

Yoga Zarah_Nancy Hermsen_buitenyoga.jpg

Door yoga te beoefenen ontwikkel je steeds meer respect en liefde voor jezelf en voor anderen. Je gaat leven vanuit zachtheid en empathie, voor jezelf en voor de wereld om je heen. En meer / weer geloven in jezelf. Je creëert zo zelfwaardering en waardering voor de ander. Je gaat leren loslaten en uitademen wat niet meer bij je past. En vooral inademen waar je blij van wordt! Laat je verwachtingen los en geniet van het leven. Alles wat je nodig hebt is daar. Er ontstaat weer evenwicht tussen body en mind en je komt meer / weer in contact met jezelf. Van de 'doe' modus naar de 'zijn' modus  ♥ 

 

Daarnaast krijg je door de houdingen - asana’s een gezonder, soepeler, steviger en strakker lichaam. Rug/nek en schouderklachten verminderen doordat je lichaamshouding zachter en sterker wordt. Er zijn genoeg opties voor iedereen, voor beginners en gevorderden. Je houding wordt krachtiger en daardoor ga je ook letterlijk meer in je kracht staan. Heel simpel gezegd; je  bloed gaat meer stromen door de bewegingen, er worden meer afvalstoffen afgevoerd en je lichaam wordt voorzien van meer zuurstof door de bewuste ademhaling. En heel belangrijk, je komt tot rust. Je creëert ruimte in je geest en in je lichaam. Je gaat je lekkerder voelen in je eigen velletje ♥ 

 

Ook telt je lichaam zeven chakra’s , dit zijn energiepunten van je wortel tot je kruin:
 

  • Stuit chakra: Voel je veilig

  • Buik chakra: Geniet van het leven

  • Zonnevlecht (navel) chakra: Sta in je kracht

  • Hart chakra: Liefde in alle opzichten

  • Keel chakra: Laat je horen

  • Voorhoofd (3e oog) chakra: Intuïtie

  • Kruin chakra: Wijsheid
     

De poses zorgen ervoor dat de blokkades in deze energiepunten worden opgeheven. En zo kunnen de meridianen (energiebanen) weer vrij stromen. Dit zorgt voor meer levensenergie prana.

 

 

 


 

♥  ​ Sparkle and Shine  ♥  

♥  ​Yoga Zarah Joy for life